κατσαριδακι

Ψιλό κατσαριδάκι : Τί είναι & και πώς αντιμετωπίζεται

Το ψιλό κατσαριδάκι (Blattella germanica), είναι ένα έντομο κουζίνας,  αυτό το  είδος κατσαρίδας που συναντάμε συνήθως σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών και καταστημάτων εστίασης είναι αρκετά δύσκολο στην καταπολέμισή του . Συνήθως το ψιλό κατσαριδάκι κάνει φωλιές σε μεμονωμένες περιοχές, με υψηλή υγρασία και ζέστη όπου δεν διαταράσσονται από κανέναν και όπου υπάρχει ελάχιστο φώς.
κατσαριδακι-απολυμανση

Που βρίσκουμε το ψιλό κατσαριδάκι
Το ψιλό κατσαριδάκι αναζητά τη ζέστη, την υγρασία και την ασφάλεια. Το βρίσκουμε να φωλιάζει κοντά ή μέσα σε ηλεκτρικές συσκευές (φούρνους, μοτέρ ψυγείων, φούρνους μικροκυμάτων, καφετιέρες, τοστιέρες, πρίζες, κλπ.), σχισμές, χαραμάδες και σημεία όπου υπάρχει αφθονία τροφής, υγρασίας και προστασία.

Πως καταπολεμάτε το ψιλό κατσαριδάκι;
Η χρήση εντομοκτόνων που  θα βρείτε  στο εμπόριο δυσχεραίνει την καταπολέμηση αυτού του είδους καθώς μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού τους βγαίνει έξω από τη φωλιά.
Αρα εμεις πρεπει να μεταφέρουμε το δόλωμα στον χώρο που ειναι η φωλιά τους. Η χρήση δολωμάτων και ειδικών εντομοκτόνων είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπισή τους αλλά αυτά ειναι προσβάσιμα μόνο στους επαγγελματιες της απεντόμωσης. Τα σημεία εφαρμογής στο ψιλό κατσαριδάκι ειναι δύσκολο να τα γνωρίζει καποιος που δεν ειναι εκπαιδευμένος.
Απενρομωσεις απολυμανσεις ηρακλειο κρητης

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.