ερωτησεισ

FAQ

Συχνές ερωτήσεις για απολύμανση - απεντομωση

οΤΑΝ λεμε απεντόμωση τι ενοουμε;

Απεντόμωση ειναι η διαδικασία συμφωνα με την οποία καταπολεμούμε τους πυθισμύς εντόμων σε ενα συγκεκριμένο χώρο.

Πόσο κοστιζει μια απεντομωση

Κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ότι αν το κανατε μόνοι σας. Οι λόγοι ειναι οι εξής. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε ειναι επαγγελματικά και εφαρμόζονται με τον ασφαλέστερο τρόπο. Ο απεντομωτής ειναι εξιδεικευμένος και γνωρίζει πως με την μικρότερη επιβάρυνση χημική – οικονομική να αντιμετωπίσει το προβλημα. Το κόστος ανάλογα τα έντομα και την προσβολή μπορεί να κοστίσει απο 30€.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται Απεντόμωση;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται μία Απεντόμωση. Εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και από το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος. Τα έντομα παρουσιάζουν μέγιστη δραστηριότητα από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο, αν όμως υπάρχει ήπιος Χειμώνας, τα έντομα θα παραμείνουν δραστήρια για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Συνηθως χρειάζεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο να γίνεται Απεντόμωση, για να διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται να γίνουν περισσότερες  εφαρμογές το χρόνο, ιδιαίτερα όταν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποια εποχή του χρόνου είναι ιδανική για απολύμανση;

Η απολύμανση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο. Ιδανικά τοποθετείται από τα μέσα του Μαρτίου έως και τα μέσα του Ιουνίου . Αυτό γίνεται γιατί την άνοιξη εμφανίζονται και τα πρώτα έντομα. Επίσης, ιδανική εποχή είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτές τις δύο περιόδους η αντιμετώπιση των μικροβίων/εντόμων θεωρείται αποτελεσματικότερη.

Πόση ώρα διαρκεί μία απολύμανση;

Η διάρκεια της απολύμανσης εξαρτάται από το εμβαδόν/τετραγωνικά του χώρου. Συνήθως, κατά μέσο όρο σε ένα διαμέρισμα διαρκεί το πολύ 20 λεπτά.

Τι φάρμακα χρησιμοποιούνται;

Όλα τα βιοκτόνα φάρμακα που χρησιμοποιούμε  είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. & Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους. 

Τα φάρμακα που χρησιμοποιειτε είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο;

Η εταιρεία μας ακολουθεί μεθόδους σύγχρονης καταπολέμησης εντόμων δημόσιας υγείας και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έχουν νέες δραστικές ουσίες. Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα για τα θηλαστικά (σχεδόν ατοξικά), είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους – εργαζόμενους, άοσμα και στερούνται διαλύτη επομένως δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες.

Εντούτοις, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι τα σκευάσματα όσο ακίνδυνα και να είναι, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή. Πάντα να υπακούμε στις υποδείξεις – οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα.

Πότε μπορώ να καθαρίσω το χώρο όπου έγινε Απεντόμωση με ψεκασμό;

Τα περισσότερα εντομοκτόνα, διαλύονται στο νερό. Προτείνεται λοιπόν να   μην ξεπλένουμε τις ψεκασμένες επιφάνειες για οσο περισσοτερο μπορουμε, συνηθως εως μια εβδομάδα. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως τα βιοκτόνα σκευάσματα μπορούν να διατηρήσουν την εντομοτοξική τους δράση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οσο περισσότερο καιρό παραμένουν στις επιφάνειες, τόσο το καλύτερο.

Κατά την απολύμανση οι κάτοικοι/υπάλληλοι πρέπει να λείπουν από το χώρο τους;

Η απολύμανση πραγματοποιείται με εγκεκριμένα φάρμακα εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Επιπλεόν, τα φάρμακα αυτά είναι άοσμα οπότε δεν είναι απαραίτητο να λείπουν από το χώρο προς απολύμανση αρκεί να διευκολύνουν την εργασία των απολυμαντών.

Σε ποιους χώρους συνιστάται η απολύμανση;

Η απολύμανση συνιστάται σε
– οικίες: πολυκατοικίες, διαμερίσματα, ξενοδοχειακές μονάδες
– σε χώρους μαζικής εστίασης και κατασκευής φαγητού: εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering
– καθώς και σε πολυσύχναστους χώρους όπως γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, γυμναστήρια κλπ.
Γενικότερα σε οποιοδήποτε χώρο(εστία μόλυνσης) υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μικρόβια που απειλούν την υγεία.

  • 6932 989892

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εχετε καποιες ερωτησεις που δεν αναφερωνται πιο πάνω; 
Επικοινωνείστε  μαζί μας.