ποντικια-καταπολεμιση

Αρουραίοι ή ποντίκια.. Ποιες είναι η διαφορές και οι ομοιότητες;

– Ένας αρουραίος ζυγίζει από 200 – 500 gr και 18-25 cm ενώ το ποντίκι από 12-30gr και μήκος 6-9 cm ως τη βάση της ουράς.  Άρα το μέγεθος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που τα διαφοροποιεί.
Εαν θελετε να  απολυμάνετε την περιοχή σας απο ποντίκια επικοινωνήστε με την TEZA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

– Και τα δύο τρωκτικά έχουν πολύ κακή όραση  και αχρωματοψία αλλά εκπληκτική όσφρηση.

– Τα ποντίκια  ζουν  περίπου ένα χρόνο και είναι πολύ γόνιμα: Ζευγαρώνουν όλο το χρόνο και το θηλυκό γεννά 4 έως 8 φορές το χρόνο, από 7 έως 10 μικρά κάθε φορά.
Οι αρουραίοι γεννούν 6 – 8 φορές το χρόνο από 4 – 6 μικρά και ζουν από 1 έως 1μιση χρόνο. Τα οικόσιτα ζώα τείνουν να ζουν περισσότερο.

– Τα ποντίκια είναι γενικά απρόσεκτα και τολμηρά εν αντιθέσει με τους αρουραίους που είναι διστακτικοί σε κάθε τι καινούργιο.

Κινδυνεύω από αρρώστιες λόγο τρωκτικών;

Τα τρωκτικά συνήθως στις οικίες καταστρέφουν και μολύνουν τα τρόφιμα. Θεωρούνται υπεύθυνα για πολλές ζημιές που γίνονται σε σπίτια και αγροικίες.
Μασούν οτιδήποτε υλικό μπορεί να φανεί χρήσιμο για την δημιουργία των φωλιών τους, όπως χαρτιά, υφάσματα, υαλοβάμβακα καθώς και σκληρά υλικά όπως κόκαλα, αλουμίνιο, καλώδια, ξύλα κ.α.
Το σμάλτο των δοντιών τους είναι 5  φορές ισχυρότερο από το ατσάλι.
Τα σαγόνια τους μπορούν να ασκήσουν πίεση 22, 000 lbs/ inc2.Μπορούν εύκολα να μασήσουν πλαστικές σωλήνες, μεταλλικούς κάδους και επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν φωτιές από το μάζεμα των σπίρτων στις φωλιές τους και με την πρόκληση βραχυκυκλώματος από το μάσημα των καλωδίων.
Παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορεί να μεταφερθούν απ’ ευθείας στον άνθρωπο από το δάγκωμα του ποντικού ή από τα τρωκτικά σε παράσιτα όπως ψύλλους – τσιμπούρια – ψείρες κ.λ.π, που τσιμπούν τον άνθρωπο και τα ποντίκια ή από την μόλυνση των τροφίμων με τα κόπρανα και τα ούρα τους.( Πανώλη, τυφοειδής πυρετός, λεπτοσπείρωση τριχίνωση και τροφική δηλητηρίαση.)

Μπορώ να τα καταπολεμήσω  μόνος μου;

Η πολύ απλή απάντηση είναι ναι και όχι.
Θα μπορούσατε να προμηθευτείτε μυοκτόνα  σκευάσματα όπως πάστες κλπ. και να προσπαθήσετε να μαντέψετε που και πως θα τα χρησιμοποιήσετε. Αφού πειραματιστείτε καιρό ίσως λύσετε το πρόβλημά σας με τα τρωκτικά.
Αν επιλέξετε έναν εξειδικευμένο επιστήμονα με τα κατάλληλα εργαλεία και φάρμακα που δεν έχει πρόσβαση άλλος γνωρίζουν το τρόπο καταπολέμησης και σας γλυτώνουν πολλά χρήματα και χρόνο από ζημιές . Το κόστος επίσκεψης και καταπολέμησης από μια εξειδικευμένη εταιρεία  απολυμάνσεων στο Ηράκλειο είναι σίγουρα πολύ λιγότερο ως συνολικό αποτέλεσμα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.